Tot ce trebuie sa stii despre tractoare agricole inainte de a achiziona tractorul potrivit nevoilor tale

Alegerea tractorului potrivit

Ce trebuie să știi despre tractoare agricole și care este alegerea potrivită atunci când vrei să achizitionezi un tractor nou


Noțiuni de bază: Cum aleg ce tractor nou să cumpăr

Tractorul potrivit pentru tine depinde de o serie de lucruri, printre altele, de necesitatea ta specifică pentru tractor. În timp ce există atât de multe tipuri de tractoare pe care le poți găsi pe piața, alegerea celei mai bune variante nu este chiar atât de ușoară. Motivul pentru asta este că tractoarele au caracteristici diferite și, prin urmare, trebuie să cauți un tractor care să aibă caracteristicile necesităților tale.

Sfaturi pentru alegerea unui tractor nou

Este adevărat că tractoarele sunt unelte importante pentru o fermă sau gospodărie și au o gamă largă de aplicații, cum ar fi de încărcare, descărcare, săparea găurilor, cosirea ierbii sau inlăturarea zăpezii printre altele. Având în vedere o investiție destul de mare, nu dorești să achiziționezi ceva ce nu-ti va servi așa cum este de așteptat. De exemplu, verifică dacă producătorul fabrică și piese de schimb pentru utilaj. Ca atare, va trebui să te informezi bine în privința de ceea ce ai nevoie înaintea achiziționarii unui tractor agricol. Iată câteva sfaturi de luat în considerare pentru a te asigura că ai luat cea mai bună decizie pentru achiziționarea unui tractor nou:

Ia în considerare dimensiunea terenului pe care îl cultivi.

Alegerea unui tractor nou trebuie să se alinieze nevoilor tale având în vedere suprafața terenului pe care îl cultivi. Ca atare, atunci când planifici ce model de tractor să cumperi, concentrează-te asupra dimensiunii terenului în termeni de (ha). Dobândirea tractorului tău preferat ar trebui să fie eficientă din punct de vedere al costurilor în comparație cu necesitatea de a face îmbunătațiri pe viitor. Din acest motiv, ai nevoie de un tractor care să poată satisface nevoile tale prezente și viitoare. De exemplu, dacă vei avea nevoie de o suprafață de teren mai mare pe viitor, vei avea nevoie de un tractor care să o poată susține o sarcină mai mare.

Configurații și dimensiuni

Majoritatea tractoarelor folosite în prezent sunt în scădere deoarece sunt învechite și prețurile sunt destul de mari în ceea ce privește piața noilor generații de tractoare agricole. Oricum, cumpărarea unui tractor nou pare a fi singura opțiune bună în zilele noastre. Există multe beneficii în ceea ce privește configurațiile și dimensiunile asociate noilor tractoare agricole. În primul rând, noile tractoare au cel mai bun randament la consum, ceea ce înseamnă că poti economisi mult în ceea ce privește consumul de combustibil. În al doilea rând, noile tractoare sunt mult mai sigure, deoarece vin într-o gamă largă de configurații pentru a satisface majoritatea necesităților tale zi de zi.

În plus, acum poți obține tractoare mai mici cu caracteristici care, în trecut, erau disponibile numai pe modelele cu putere ridicată. Implicația este că poti obține tractorul preferat la o opțiune relativ mai ieftină.

Transmisie și putere

Fiecare tractor are o altă putere de transmisie. Pentru o lungă perioadă de timp, preferințele, atunci când vine vorba de transmisie, au fost pe opțiunea mecanică. Cu toate acestea, cazurile recente au arătat că este mai multă cerere pentru modelul hidrostatic. Este important să alegi un model care să aibă o transmisie ce corespunde nevoilor tale specifice. De exemplu, transmisia mecanică și cea hidrostatică diferă în termeni de eficiență. Transmisia mecanică este mult mai eficientă decât transmisia hidrostatică.

Pe de altă parte, este important să luați în considerare tipul de putere pentru tractorul dumneavoastră. Puterea pentru un tractor variază în ceea ce privește ratingurile - există puterea CP și puterea motorului sau a frânei. Puterea CP (cai putere) este cea obișnuită.

Motorul Tractorului

Tractoarele diferă în ceea ce privește motorul și, prin urmare, trebuie să acorzi atenție deosebită tipului de motor pe care tractorul tău preferat ar trebui să îl aibă. Adesea, motorul este unul dintre cele mai importante elemente ale unui tractor prin faptul că îi determină puterea. Dacă esti în căutarea unui tractor care să poată manipula munca grea, atunci trebuie să investești într-un motor puternic. Majoritatea tractoarelor utilizează combustibil diesel sau benzină. Tractoarele care funcționează cu motoare diesel sunt mai puternice decât cele care utilizează motoarele cu benzină. Alegeți un tractor care are o putere ridicată dacă aveți nevoie de un tractor pentru a face față activităților agricole intensive.

Dispozitivele de fixare

Este foarte probabil că vei folosi tractorul împreună cu alte echipamente. Dacă acest lucru este adevărat, atunci trebuie să te uiți la un tractor care este potrivit pentru munca ta. Există diferite tipuri de dispozitive de fixare, cum ar fi cârligul cu trei puncte. Adesea, cârligul cu trei puncte este mai util, deoarece vine cu un elevator hidraulic care poate fi folosit pentru a ridica și coborî orice echipament atașat cu ușurință. Există, de asemenea, tastele simple de tractare. Dispozitivele specializate sunt concepute pentru utilizarea stivuitoarelor și încărcătoarelor frontale.

Capacitate de ridicare

Când alegi să cumperi un tractor nou, trebuie să fii atent la capacitatea de ridicare, deoarece poate fi foarte dificilă și înșelătoare. Există mai multe moduri prin care poți măsura capacitatea de ridicare a tractorului. De exemplu, există tractoare cu capacitate de ridicare a brațului, capacitatea centrului excavatorului, capacitatea pivotului, capacitatea de ridicare statică, capacitatea de ridicare a înălțimii totale, printre alte tipuri. În plus, fiecare tractor vine cu diferite debite și presiuni hidraulice. Este recomandat să alegi să cumperi tractorul cât si incarcatorul frontal de la același producător pentru a nu exista probleme legate de compatibilitate.

Valoare de revânzare

Să spunem că va trebui să vinzi ceva ce ai cumparat, la un moment dat. Ca atare, marca tractorului pe care o cumperi ar trebui să fie ușor de vândut chiar și după mulți ani de utilizare. Nu dorești să ai un tractor pe care să nu îl poți vinde cu ușurință ori de câte ori vrei să reînnoiesti utilajul. Pentru a fi în siguranță în ceea ce privește obținerea unei valori mai bune de revânzare, obțineți tractorul de la un producător care se află pe piață. Un astfel de tractor nu numai că vă va oferi o valoare mai bună de revânzare, ci și un serviciu excelent.

Evident, există mulți factori pe care trebuie să-i luam în considerare înainte de a cumpăra un tractor nou. În timp ce nu este ușor să alegem tractorul potrivit, sfaturile de mai sus ne oferă un start la ce să fim atenti pentru a ne asigura că achiziționam cel mai bun tractor agricol în funcție de necisitate .

* Dacă ai întrebari sau sugestii nu ezita să lasi un comentariu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu